Brânza de burduf este cea mai veche brânză românească. Ea este rezultatul omogen al unui amestec de caș de oaie și caș de vacă la care se adugă sare în proporție de maxim 3%.
Pentru a obține o brânză cât mai ușoară, cu un gust plăcut, punem caș de oaie doar cât este necesar. Rezultatul este o brânză aromată, gălbuie, care are un procent de grăsime în substanță uscată de 50%.
Nu se poate concepe un tip de brânză mai potrivit decât cea de burduf pentru o gustare cu mămăliguță, dar se poate savura excelent împreună cu legume proaspete precum roșiile și ceapa verde.
Informații nutriționale medii per 100g produs | %dinCR* | |
---|---|---|
VALOARE ENERGETICĂ: | 1063kJ / 256kcal | 12.6 |
GRĂSIMI: | 20 g | 28.6 |
din care acizi grași: | 12 g | 60 |
GLUCIDE: | 2 g | 0.8 |
din care zaharuri: | 2 g | 2.2 |
din care fibre: | 0 g | 0.0 |
PROTEINE: | 17 g | 34 |
SARE: | 3 g | 50 |
*CR: consumul de referință al unui adult obișnuit (8400kj / 2000kcal)