Foarte îndrăgit de români, dar nu numai, cașcavalul afumat este unul din cele mai vechi produse lactate obținute din lapte de vacă. Din dorința de a conserva cât mai mult și mai bine cașul, oamenii au început să îl afume încă din vremea romanilor. Dincolo de prelungirea duratei de păstrare a cașcavalului, practica afumării conferă acestuia o aromă și un aspect cu totul deosebite. Procesul nu reduce însă din procentul de grăsime (50%) în substanță uscată, cantitatea de substanțe proteice sau săruri minerale ce le conține.
Cașcavalul este obținut din lapte de vacă, are un termen de valabilitate extins, de 120 de zile de la data fabricației și un dozaj de sare potrivit.
Cașcavalul Afumat de Acasă e la fel de potrivit pe un platou de aperitive,completat excelent de un vin roșu sau roze, sau într-un sandwich pentru o pauză la lucru.
Informații nutriționale medii per 100g produs | %dinCR* | |
---|---|---|
VALOARE ENERGETICĂ: | 1270kJ / 305kcal | 15,25 |
GRĂSIMI: | 21 g | 30 |
din care acizi grași: | 12.6 g | 63 |
GLUCIDE: | 4 g | 1.5 |
din care zaharuri: | 4 g | 4.4 |
din care fibre: | 0 g | 0.0 |
PROTEINE: | 25 g | 50 |
SARE: | 3 g | 50 |
*CR: consumul de referință al unui adult obișnuit (8400kj / 2000kcal)